Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025, η τελετή ονοματοδοσίας τεσσάρων Παράκτιων Περιπολικών σκαφών τύπου «ISLAND»…
Άνοιξε τις πύλες της η μεγάλη Ρωσική έκθεση άμυνας Army 2022. Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες από δεκάδες χώρες, με επίκεντρο βέβαια τα Ρωσικά οπλικά συστήματα. Την περσινή έκθεση Army 2021, παρακολούθησε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας ενώ είχε υπογραφεί και η Σύμβαση για την επέκταση της τεχνοεφοδιαστικής υποστήριξης των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων ρωσικής προέλευσης που διαθέτει η ΕΦ.
Στην φετινή έκθεση Army 2022, ο Βλαδιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στους συμμάχους της τα πιο σύγχρονα είδη όπλων, από μικρά όπλα μέχρι τεθωρακισμένα και πυροβολικό τα οποία και έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές σε πραγματικά πεδία μάχης.
Στον τομέα της διεθνούς πολιτικής αναμένεται το φόρουμ ασφάλειας το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια της έκθεσης.
Η Rosoboronexport, ανέφερε πως μεταξύ άλλων στην έκθεση θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων το ρωσικό αεροσκάφος 5ης γενιάς στην εξαγωγική του έκδοση, Su-57E το Mig-35D γενιάς 4++, τα επιθετικά ελικόπτερα KA-52E και Mi-28, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orlan-30. Στα αντιαεροπορικά, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η εμφάνιση των BUK-M3 Viking και του TOR-E2 αλλά και του Pantsir-S1. Στον τομέα των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, το T-14 Armada έχει την τιμητική του, ενώ στα τεθωρακισμένα οχήματα, το K-17 και το Typhoon VDV ξεχωρίζουν σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας. Στον τομέα του ατομικού οπλισμού, θα παρουσιαστούν βελτιώσεις στη σειρά τυφεκίων AK, το PP-20, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή όπως το SVK και το VSS.
Στα πλαίσια της έκθεσης διεξάγονται επίσης και ιδιαίτερα εντυπωσιακές στρατιωτικές επιδείξεις και διαγωνισμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται επιδείξεις ειδικών δυνάμεων, πολεμικού ναυτικού, επιδείξεις μηχανικού με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη γέφυρας καθώς και διαγωνισμός τεθωρακισμένων με συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας, της Βενεζουέλας, του Βιετνάμ, της Μογγολίας, της Λευκορωσίας, του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν.
Διαβάστε επίσης: Army 2021 | Στρατιωτική και τεχνική συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιράν | Υπόγεια ναυτική βάση με σκάφη με πυραύλους
Υπόγεια ναυτική βάση αποκάλυψε η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των…
XT8 Sentry | Η ευέλικτη λύση της GEP για τις σύγχρονες προκλήσεις Άμυνας και Ασφάλειας
Η GEP Unmanned Tech, η εταιρεία πίσω από το καινοτόμο XT8 Sentry, είναι μια ελληνική εταιρεία με σχεδόν μία δεκαετία εμπειρίας…
Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ | Πακέτο προτάσεων κατέθεσε ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως είπε μετά την συνάντηση κατέθεσε πακέτο προτάσεων οκτώ σημείων που έχουν να κάνουν με…
Πολεμικό Ναυτικό | Τελετή Ονοματοδοσίας των Περιπολικών ISLAND στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025, η τελετή ονοματοδοσίας τεσσάρων Παράκτιων Περιπολικών σκαφών τύπου «ISLAND»…
Απελευθέρωση Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την εκεχειρία στη Γάζα
Το Ισραήλ και η Χαμάς προχώρησαν σε απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων μετά την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα…
Ιράν | Υπόγεια ναυτική βάση με σκάφη με πυραύλους
Υπόγεια ναυτική βάση αποκάλυψε η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, δύο ημέρες πριν από την ανάληψη των…
Στο Ισραήλ για την κυβερνοασφάλεια και την ενίσχυση του οικοσυστήματος των Startups, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία
Ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία, κ. Δημήτρης Σκουρίδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ από τις…
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – SubSea Craft | Υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη κέντρου ναυτιλιακής καινοτομίας στην Ελλάδα
Με την παρουσία της A.E. του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κυρίου Μάθιου Λοντζ, υπεγράφη τις προάλλες στον Σκαραμαγκά μνημόνιο…