ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Army 2021 | Στρατιωτική και τεχνική συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας
Defence Redefined
Published on 31/08/2021 at 09:10

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στις 24 και 25 Αυγούστου  πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Στρατιωτικού Φόρουμ Army 2021, η 5η Συνάντηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέας Λουκά και ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ Αντγος Κώστας Χρυσηλίου μαζί με στελέχη του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ.

Διαβάστε επίσης: Army 2021 | Το υποπολυβόλο PPK-20 της Kalashnikov για πιλότους μαχητικών

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας επί την ευκαιρία της επίσκεψης του στη Μόσχα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Κυβέρνησης Στρατηγό Αλεξάντερ Φομίν. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα και αντάλλαξαν απόψεις για τα τρέχοντα προβλήματα περιφερειακής ασφάλειας. 

Στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπογράφτηκε σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσης της συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής υπογράφτηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας, η Σύμβαση για την επέκταση της τεχνοεφοδιαστικής υποστήριξης των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων ρωσικής προέλευσης που διαθέτει η ΕΦ.

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης: Army-2021 | “Guard” – Το νέο Σύστημα Εξουδετέρωσης Drone

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This