48 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Defence Redefined
Published on 20/07/2022 at 13:22

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα, το μισό νησί παραμένει κατεχόμενο από τον Τουρκικό στρατό.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης αναφέρει σε ανάρτηση του: “Εδώ και 48 χρόνια η συλλογική μας μνήμη μας επιβάλλει να αποτίουμε τον προσήκοντα φόρο τιμής σε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητα της Κύπρου αλλά και σε αυτούς που αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο στον Τούρκο εισβολέα. Δεν ξεχνάμε!”

Αντίστοιχα και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανήρτησε φωτογραφία με την Κύπρο και την επιγραφή: “Δεν θα Ξεχάσουμε Ποτέ”.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφέρει: “48 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, παραμένουμε ακλόνητοι στις θέσεις μας και πιστοί στον αγώνα μας για μια δίκαιη λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας.”

48 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή του 1974, που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, η μισή Κύπρος παραμένει κατεχόμενη. Οι Τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε εθνοκάθαρση του 37% της επικράτειας της Κύπρου ώστε εξαφανιστεί ο Ελληνικός πληθυσμός και πολιτισμός και να προχωρήσουν σε πλήρη τουρκοποίηση των εδαφών που κατέλαβαν με τη βία. Το καλοκαίρι του 1974, γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού της Κύπρου. Δολοφονίες, σφαγές, βιασμοί, ξεριζωμός, προσφυγιά, αιχμαλωσία, αγνοούμενοι. 

Από το καλοκαίρι του 1974 μέχρι σήμερα, ο Τουρκικό στρατός προσπαθεί με κάθε τρόπο να εδραιώσει την θέση του στην Κύπρο και να νομιμοποιήσει την παρανομία και την κατοχή. Δολοφονίες εθνοφρουρών, πολιτών και διαδηλωτών στην πράσινη γραμμή, προκλήσεις και επέκταση του Τουρκικού στρατού στη γραμμή αντιπαράταξης με την ανοχή του ΟΗΕ, παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χωρίς καμία κύρωση από την διεθνή κοινότητα, παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ χωρίς επιπτώσεις για την Τουρκία. 

48 χρόνια μετά, η πάγια Τουρκική στρατηγική επιδιώκει να εξαναγκάσει την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποδεχτεί μια λύση που να νομιμοποιεί τα τετελεσμένα και τη διαίρεση της κατοχής κάτω από το μανδύα μιας αδύναμης πολιτειακής οντότητα που θα καθίσταται ουσιαστικά προτεκτοράτο της Τουρκίας. Η Τουρκία επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα που άρχισε το 1974 και να καταστεί κυρίαρχη στο Βορρά και συγκυρίαρχη στο Νότο, καταργώντας την Κυπριακή Δημοκρατία και την Εθνική Φρουρά, ώστε ο Ελληνισμός της Κύπρου να μην έχει αντιστάσεις στις Τουρκικές απειλές.

Η Εθνική Φρουρά παραμένει ο θεσμός που συμβολίζει την ενότητα και την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού και κρατά αναμμένη τη φλόγα για την Απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας. 

Καταδρομείς της 31ΜΚ κατά την περίοδο των επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 1974. Η 31ΜΚ μεταξύ άλλων κατέλαβε το στρατόπεδο των Τούρκων Αλεξιπτωτιστών στο βουνό Κοτζά Καγιά σε μία υποδειγματική καταδρομική επιχείρηση τη νύκτα της 20ης Ιουλίου 1974.

Διαβάστε επίσης: Τουρκική προπαγάνδα με πιθανά λάφυρα πολέμου από την Κύπρο σε ξένους αξιωματικούς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τη συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, της γνωστής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων MARSOC…

Pin It on Pinterest

Share This