3 Ιουνίου 1996 | Δολοφονείται από τους Τούρκους ο 19χρονος εθνοφρουρός Στέλιος Παναγή
Defence Redefined
Published on 03/06/2022 at 15:37

Στις 3 Ιουνίου 1996, ο 19χρονος εθνοφρουρός Στέλιος Παναγή έπεσε νεκρός από τουρκικά πυρά στην πράσινη γραμμή. Ήταν ο 7ος εθνοφρουρός που δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στην πράσινη γραμμή μετά το 1974.

Ο Στέλιος Παναγή ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού γύρω στις 6:30 το πρωί, αφού είχε προηγηθεί μια γνωριμία με τον Τούρκο σκοπό που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην κατεχόμενη πλευρά, επιδίωξε να ανταλλάξει μαζί του τζόκευ καθώς θα έφευγε για μετάθεση λίγες μέρες αργότερα. Ο Στέλιος αφού μπηκε στην πράσινη γραμμή και φώναξε “καρντάς” στον τούρκο σκοπό, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ο Στέλιος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. 

Οι κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών καθυστέρησαν να παρέμβουν και οι Τούρκοι συνέχισαν να βάλουν στον αέρα. Ο άτυχος Στέλιος ξεψύχησε μετά από 25 λεπτά στο ασθενοφόρο και το όνομα του προστέθηκε στον κατάλογο των δολοφονηθέντων Ελλήνων της Κύπρου που εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι Τούρκοι εισβολείς αναίτια. 

Με πληροφορίες από: Μηχανή του Χρόνου

Διαβάστε επίσης: 28 Μαΐου 1988 | Τούρκος υπαξιωματικός δολοφονεί τον άοπλο εθνοφρουρό Χαράλαμπο Χαραλάμπους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Ανθυπολοχαγού της 33 ΜΚ Γεώργιου Μελιφρονίδη

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Ανθυπολοχαγού της 33 ΜΚ Γεώργιου Μελιφρονίδη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/6, δίπλα από τον ιερό χώρο του Τύμβου Μακεδονίτισσας, η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα ανθυπολοχαγού της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Γεώργιου Μελιφρονίδη…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα…

Pin It on Pinterest

Share This