25η Μαρτίου | Ο Ελληνισμός γιορτάζει της Εθνική Παλιγγενεσία – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 25/03/2022 at 18:15

Ο Ελληνισμός γιόρτασε σήμερα τα 201 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την παρέλαση δίπλα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης, o Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης αλλά και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly. 

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έκλεισε την ημερήσια διαταγή του προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Έρχεστε απ’ τα βάθη της Ιστορίας κι αυτό το ξέρουν όλοι!!! Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε και το κάνουμε με χαρά, είναι ένας και μόνο. Τον υπαγορεύει η αγάπη για την Ελλάδα, την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Κι αυτό ας το θυμούνται όλοι, αλλά πρώτοι εμείς!”

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης, σε δηλώσεις του στην στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα υπερασπίζεται σήμερα τις αξίες που ενέπνευσαν τον αγώνα με ικανότητα και αποφασιστικότητα.

Δείτε τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 ΕΔΩ

*Φωτογραφίες από: Υπουργείο Άμυνας

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτικοί Ιερείς | Η συμβολή τους στην επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This