1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο
Defence Redefined
Published on 22/09/2022 at 12:20

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εργαλειοοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας το πρωί στο “ΣΚΑΙ” , αποκαλύπτοντας ότι “μόνο χθες 1500 παράτυπους μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας. Διαπίστωσαν όμως, την ισχυρότατη παρουσία μέτρων αποτροπής από την Ελληνική Αστυνομία”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε επίσης ότι βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι δυνάμεις της Αστυνομίας και είναι απροσπέλαστος ο Έβρος. ¨Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση υλοποιώντας το επιχειρησιακό Σχέδιο «Ακρίτας», σε πλήρη συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ασφαλώς με τους Ακρίτες, με τους Εβρίτες πολίτες. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών από τους Τούρκους” , τόνισε.

Σε πλείστες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας. Επί του παρόντος η απειλή αυτή και το σχέδιο αυτό, δεν έχει πάρει τη μορφή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2020, αλλά παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό.

Ο Υπουργός κάλεσε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώ ανέφερε πως θα προχωρήσει στενή συνεργασία με τη Βουλγαρία για αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Έβρος | Εφαρμογή Σχεδίου “Ακρίτας” – Περισσότεροι συνοριοφύλακες, αναβάθμιση μέσων και νέα οχήματα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This