14 χρόνια από τη θυσία του Λοχαγού Χαράλαμπου Χαραλάμπους
Defence Redefined
Published on 05/11/2023 at 18:27

Συμπληρώνονται φέτος 14 χρόνια από την ημέρα που θυσιάστηκε ο Υπολοχαγός του 211 Τ.Π, Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Ο Υπολοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στις 5 Νοεμβρίου 2009, ενώ καταμετρούσε πυρομαχικά στο φυλάκιο όπου υπηρετούσε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένας περίεργος ήχος ακούστηκε από μια χειροβομβίδα. Τότε ο Χαραλάμπους αγκάλιασε την χειροβομβίδα και φώναξε στους στρατιώτες του να βγουν έξω. Ακολούθησε έκρηξη και ο ηρωικός υπολοχαγός με την πράξη αυτοθυσίας του έσωσε την ζωή των στρατιωτών του.

Στο χώρο όπου θυσιάστηκε ο ηρωικός Λοχαγός, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα. Ο Υπουργός Άμυνας σε ανάρτηση του αναφέρει: «Πάντα, πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη» μας υποδεικνύει ο Οδυσσέας Ελύτης. Από τη φωτιά διήλθε το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου του 2009 ο Λοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους, περνώντας στην αθανασία και αποκτώντας τον αιώνιο σεβασμό. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έλαβε μια συγκλονιστική απόφαση, η οποία προστάτευσε τις ζωές αυτών που βρίσκονταν μαζί του, αποσοβώντας μεγαλύτερη τραγωδία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το 2021, στο πλαίσιο αγωγής που κατατέθηκε από τη μητέρα και την αδερφή του υπολοχαγού το 2015, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αποδέχεται την εκδοχή της οικογένειας πως η οπλοβομβίδα ήταν ελλαττωματική και επικίνδυνη και επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους 105.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, ο Υπολοχαγός που προήχθη μετά θάνατο σε Λοχαγό, είχε στην κυριολεξία αγκαλιάσει την οπλοβομβίδα μόλις αντελήφθη ότι αυτή ήταν ελαττωματική και θα εκρήγνυτο, με αποτέλεσμα να ζητήσει από τους συναδέλφους του να απομακρυνθούν. Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα αυτή σκόρπισε τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης: Δικαίωση 12 χρόνια μετά για τον ήρωα Λοχαγό Χαράλαμπο Χαραλάμπους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This