Χ. Πετρίδης | Συμμετοχή σε κοινή σύνοδο ΥΠΕΞ – ΥΠΑΜ για την Στρατηγική Πυξίδα – Η Δήλωση του ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 23/03/2022 at 10:10

Στις Βρυξέλλες, όπου οι Υπουργοί Άμυνας συζήτησαν το έγγραφο της Στρατηγικής Πυξίδας μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ σε κοινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, μετέβη ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνάντηση των Υπουργών Άμυνας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατάσταση με τη Ρωσική επιθετικότητα και τρόποι στήριξης της Ουκρανίας, καθώς και πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της σύγκρουσης, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Πετρίδης προχώρησε σε Δήλωση αναφορικά με τη συμμετοχή του στην κοινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ λέγοντας τα εξής:

“Συμμετείχα σήμερα σε κοινή σύνοδο με τους Υπουργούς Εξωτερικών, όπου εγκρίναμε το έγγραφο της Στρατηγικής Πυξίδας, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινής στρατηγικής κουλτούρας και αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη δεκαετία. 

Ως Κύπρος υποστηρίξαμε την υιοθέτηση του  εγγράφου στο οποίο καταγράφονται, οι από κοινού επιδιώξεις μας στη Διαχείριση Κρίσεων, στην ανάπτυξη Δυνατοτήτων και στην ενίσχυση της Ανθεκτικότητας και των Συνεργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Διαπιστώθηκε από κοινού ότι απαιτείται η ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.

Συζητήσαμε επίσης τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις. 

Για ακόμα μία φορά καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή και δηλώσαμε την στήριξη μας στην ενότητα, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσα τους εταίρους μου για την αποστολή ήδη εκ μέρους της Κύπρου του 1ου πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.”

Για το βίντεο της δήλωσης πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ανανέωση θητείας Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη για ακόμα ένα έτος

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This