ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Χωρίς το φόβο του θανάτου” | Ο Xi Jinping διατάζει τον κινεζικό στρατό να βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας
Defence Redefined
Published on 06/01/2021 at 13:35

Ο ηγέτης της Κίνας Xi Jinping, διέταξε τον Κινεζικό στρατό να βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας με ετοιμότητα ανάληψης δράσης ανά πάσα στιγμή. Η εντολή αυτή έρχεται μετά από μια σειρά τεταμένων γεγονότων με την Ινδία και την Ταϊβάν το 2020.

Διαβάστε επίσης: Ινδία-Κίνα | Συμφωνία για άμεση αποκλιμάκωση της συνοριακής έντασης

Πέραν τούτων ο ηγέτης της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο έδωσε εντολή όπως ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) ενισχύσει την εκπαίδευση του εντός του 2021 και να κάνει περισσότερη χρήση της υψηλής τεχνολογίας στις ασκήσεις του. 

“Οι διοικητές και οι στρατιώτες ολόκληρου του στρατού πρέπει… να προωθήσουν το πνεύμα της μάχης χωρίς τον φόβο των κακουχιών και τον φόβο του θανάτου”, αναφέρει, σημειώνοντας ότι φέτος θα είναι η 100ή επέτειος από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο Xi Jinping ανέθεσε στον PLA να ενισχύσει την “εξάσκηση της πρώτης γραμμής” και να “αυξήσει σημαντικά” τη χρήση της τεχνολογίας σε ασκήσεις. Αποκαλώντας τη σύγχρονη τεχνολογία “τον πυρήνα της αποτελεσματικότητας της μάχης”, ο Xi διέταξε τον στρατό να χρησιμοποιεί προσομοιώσεις υπολογιστών σε ασκήσεις και να διερευνήσει τρόπους για να προσθέσει περισσότερες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας και διαδικτύου στις επιχειρήσεις του.

Σύμφωνα με το South China Morning Post, η αναφορά των απροσδιόριστων “στρατιωτικών ενεργειών της πρώτης γραμμής” στη γενική εντολή του Xi Jinping προς τον στρατό, στην αρχή του έτους, ήταν μια απόκλιση από προηγούμενες τέτοιες εντολές που εκδόθηκαν, στις οποίες ο PLA είχε εντολή να “διαχειριστεί κρίσεις” και να αποτρέψει τον πόλεμο.

Η Κίνα έχει σημειώσει αυξημένες εντάσεις με τους γείτονές της Ινδία και Ταϊβάν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Διαβάστε επίσης: Συντριβή κινεζικού SU-35 | Η Ταϊβάν αρνείται τους ισχυρισμούς ότι το κατέρριψε – VIDEO

Οι εχθροπραξίες κατά μήκος των συνόρων των Ιμαλαΐων κορυφώθηκαν με μια αιματηρή αψιμαχία τον Ιούνιο, όταν σκοτώθηκαν 20 Ινδοί στρατιώτες και το Πεκίνο υπέστη άγνωστο αριθμό θυμάτων. Η ατμόσφαιρα στο έδαφος παρέμεινε από τότε τεταμένη, παρά τη δέσμευση και των δύο πλευρών για αποκλιμάκωση.

Διαβάστε επίσης: Ινδία-Κίνα | Συμφωνία για άμεση αποκλιμάκωση της συνοριακής έντασης

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα έστειλε ένα αεροπλανοφόρο μέσω των στενών της Ταϊβάν μια ημέρα αφότου ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έπλευσε εκεί. Η αυξημένη στρατιωτική παρουσία του Πεκίνου στην περιοχή έλαβε χώρα καθώς η Ταϊπέι ξεκίνησε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα εξοπλισμού από τις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων 300 αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot Pac-3. Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι μέχρι το 2027 η Ταϊβάν θα έχει συνολικά 650 πυραύλους του είδους.

 

Η Κίνα και οι ΗΠΑ συνέχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για προκλητικούς ελιγμούς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ενώ οι δεσμοί τους διαρρήχθηκαν περαιτέρω από έναν εμπορικό πόλεμο και την υποστήριξη της Ουάσινγκτον για το κίνημα διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ.

Με πληροφορίες από: rt.com, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: 

2020 | Μια χρονιά γεμάτη πολέμους – Οι μεγαλύτερες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Υφήλιο

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This