ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Χτύπημα” του κορωνοϊού σε Εθνική Φρουρά– Σε καραντίνα δύο στρατόπεδα

Defence Redefined
Published on 17/03/2020 at 16:06

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα, της προληπτικής διαγνωστικής εξέτασης, στην οποία υποβλήθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.  Ο κ. Αγγελίδης ως γνωστόν εξετάστηκε αφότου αξιωματικός από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 την Δευτέρα 16/3, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερής.

Κληθείς να απαντήσει ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Πιερής ανέφερε ότι αφότου επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στο ΓΕΕΦ, το οποίο αφορούσε αξιωματικό ο οποίος είχε επιστρέψει από την Ελλάδα προτού η χώρα να περιληφθεί στην κατηγορία 2, ο Υπουργός Άμυνας είχε ζητήσει όπως διενεργηθεί διαγνωστική εξέταση για τον ίδιο παρόλο που δεν είχε άμεση επαφή με τον εν λόγω αξιωματικό και είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό. 

Οι επαφές του αξιωματικού από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) ήδη ιχνηλατούνται.

Σε σχέση με δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε στρατόπεδο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι πρόκειται για αξιωματικό σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι, προσθέτοντας ότι αναμένεται επίσης αποτέλεσμα την Τρίτη 17/3 για ύποπτο κρούσμα σε στρατιώτη στο στρατόπεδο στην Κλήρου. Ιχνηλατούνται οι επαφές και των δύο.

Τα δύο στρατόπεδα (Κλήρου και Σταυροβούνι) έχουν τεθεί σε καραντίνα και γίνονται απολυμάνσεις, ανέφερε, προσθέτοντας ότι απολυμάνσεις γίνονται και στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο ΓΕΕΦ και στο Υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This