Χαράλαμπος Πετρίδης | Επίσκεψη στα Η.Α.Ε και την έκθεση Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UMEX22) – VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/02/2022 at 20:36

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την έκθεση Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UMEX22).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποίησε σήμερα σειρά συναντήσεων και επαφών στο Άμπου Ντάμπι. Ειδικότερα είχε διμερή συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα Άμυνας, Mohammed Al Bowardi.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα αμυντικού ενδιαφέροντος, τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ουκρανία, Κόλπο και Ανατολική Μεσόγειο και καθόρισαν τις επόμενες δράσεις τους στη βάση του Μνημονίου Συνεργασίας και το διμερές πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας 2021-22. 

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε επίσης και την Έκθεση Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UMEX22) που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου. Η έκθεση φιλοξένησε 134 συμμετοχές από 26 κράτη και έτυχε κάλυψης από 520 τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά και η Τουρκία. 

Το ΥΠΑΜ δημοσιοποίησε φωτογραφία όπου ο Υπουργός Άμυνας ενημερώνεται μεταξύ άλλων για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Istar, Advance VTOL.

Το iStar Advance, με άνοιγμα πτερύγων 2 μ, ικανότητα για πτηση έως και 12 ώρες ενώ το επιχειρησιακό του εύρος εκτείνεται πέραν των 150 χλμ. 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από την επίσκεψη του κ. Υπουργού.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 – ALTUS LSA | Καινοτόμα UAVs για κάθε χρήση – VIDEO

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This