ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φύλαξαν τα σύνορα και επιστρέφουν στην Κύπρο τα 21 μέλη της ΜΜΑΔ
Defence Redefined
Published on 02/04/2020 at 13:37

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης είχε το απόγευμα της Τετάρτης 01 Απριλίου, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελλαδίτη ομόλογό του, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον κ. Σαββίδη για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχειρησιακής αποστολής των 21 Κυπρίων Μελών του Αστυνομικού Σώματος της ΜΜΑΔ κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκθείασε τη συνεισφορά της υπριακής αποστολής και εξέφρασε προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδας και του ιδίου για τη συνδρομή της Κύπρου και των Μελών του Αστυνομικού μας Σώματος στην προσπάθεια των ελληνικών Αρχών ασφαλείας στον Έβρο.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν την μάχη εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, ιδίως υπό το πρίσμα της αρμοδιότητάς τους, που είναι η ευθύνη αστυνόμευσης και εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε προς τον κ. Σαββίδη την προθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να συμβάλει σε οποιονδήποτε τομέα η Κύπρος ενδεχομένως χρειαστεί βοήθεια.  Τέλος οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν σε μεταξύ τους ανταλλαγή επισκέψεων, μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης. 

Η επιστροφή της αποστολής των Μελών της ΜΜΑΔ στην Κύπρο θα διευθετηθεί εντός των ημερών .

Υπενθυμίζουμε πως η κυπριακή αποστολή, έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις 9 Μαρτίου με σκοπό να ενυσχίσει τις ελληνικές δυνάμεις και να συνδράμει στην προστασία των συνόρων της Ελλάδας. 

Με πληροφορίες από ΓΤΠ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This