Φινλανδία | Προμηθεύεται κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους Spike
Defence Redefined
Published on 01/02/2023 at 19:21

Οι φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συνάψει σύμβαση με την EuroSpike GmbH, κοινοπραξία της Γερμανικής Rheinmetall Electronics GmbH με την Γερμανική Diehl Defence και την Ισραηλινή Rafael, για την προμήθεια αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων Spike. 

Η συγκεκριμένη προμήθεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης των αντιαρματικών ικανοτήτων των ΝΑΤΟϊκών και φιλοΝΑΤΟϊκών κρατών, ιδιαίτερα της Φινλανδίας που συνορεύει με την Ρωσία και έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Το ακριβές κόστος της παραγγελίας δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό, ωστόσο κυμαίνεται σε διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων. Οι Spike χρησιμοποιούνται ήδη από αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Λιθουανία, η Ισπανία και η Ελλάδα σε οχήματα, ελικόπτερα και πυραυλακάτους. 

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ήταν από τους πρώτους χρήστες του Spike στην έκδοση του συστήματος Mehrrollenfähiges Leichtes Lenkflugkörpersystem (MELLS, σύστημα κατευθυνόμενου ελαφρού πυραύλου πολλαπλών ρόλων) βρίσκεται σε υπηρεσία με την Bundeswehr. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το μέγιστο βεληνεκές του Spike μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4-5,5 χλμ. 

Διαβάστε επίσης: Φινλανδία | Τρεις δημοσιογράφοι δικάζονται επειδή δημοσίευσαν απόρρητα αμυντικά μυστικά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This