ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας | Σημαντική αναβάθμιση για το ελληνικό Πυροβολικό – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 17/09/2020 at 15:57

Την διαδικασία αναβάθμισης δείγματος ρουκετών των 122mm σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία EDePRO έχουν ξεκινήσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). 

Την είδηση μετέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στη χθεσινή του επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Λαύριο.

“Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου σήμερα να παρευρεθώ στην έδρα της εταιρείας, σε μια εκδήλωση που αφορά στην έναρξη της διαδικασίας αναβάθμισης των ρουκετών 122mm, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία EDePro”, ανακοίνωσε ο κ. Στεφανής. 

Διαβάστε επίσης: Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου | Ενδιαφέρον για ενίσχυση με σύστημα παράκτιας άμυνας Bastion

Επιπλέον, ο υφυπουργός επανέλαβε τον κυβερνητικό στόχο ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μια “ενέργεια ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων”, όπως ανέφερε.

Ο κ. Στεφανής δήλωσε με σιγουριά ότι,  “η διοίκηση των ΕΑΣ διαθέτει το όραμα αλλά και το απαραίτητο μείγμα της εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο ώστε να αδράξει την ευκαιρία και να οδηγήσει τα ΕΑΣ στην επόμενη ημέρα, αναπτύσσοντας ανταγωνιστικές δράσεις και προωθώντας μια καινοτόμα, εξωστρεφή δυναμική προσέλκυσης νέων επενδυτών, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον, εκμεταλλευόμενη πλήρως τον μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και το άρτια εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό της εταιρείας”.

Τις ρουκέτες των 122mm χρησιμοποιούν οι Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην κατακόρυφη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του Πυροβολικού. 

Διαβάστε επίσης: Εκσυγχρονισμός του πολλαπλού εκτοξευτή “Oganj” για Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις | VIDEO-PHOTOS

Πέραν της επέκτασης του ορίου ζωής των ρουκετών και την εμπλοκή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της εμβέλειάς τους, μιας και η σερβική βιομηχανία έχει ήδη παρουσιάσει ρουκέτες των 122mm με βεληνεκές 40km.

Σύγκριση υψόμετρου και βεληνεκούς μεταξύ GRAD και G-2000

Οι ρουκέτες “G-2000”, εδάφους – εδάφους 122mm, τους οποίους ανέπτυξε η σερβική EDePRO διαθέτουν επί του παρόντος το μεγαλύτερο βεληνεκές στην αγορά, όπως υποστηρίζει η εταιρεία. 

Γράφημα με την σύγκριση του πυραύλου GRAD με τον G-2000

Ο κινητήρας του πυραύλου έχει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό. Ο πυροσωλήνας με την εκρηκτική κεφαλή, το σύστημα πλοήγησης και το κάλυμμα του πυραύλου είναι πανομοιότυπα με του αρχικού πυραύλου GRAD.

Οι “G-2000” είναι απόλυτα συμβατοί με τους αυτοκινούμενους εκτοξευτες πολλαπλών πυραύλων, όπως το BM-21 GRAD που διαθέτει η Εθνική Φρουρά και το ελληνικό RM-70, ή παρόμοιους εκτοξευτές.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This