ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Ακρούντας της επαρχίας Λεμεσού | VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/06/2020 at 10:33

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου, 2020 και ώρα 15:50 στην κοινότητα Ακρούντας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από επίπονες προσπάθειες των πεζοπόρων τμημάτων.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στην κοινότητα Ακρούντας | Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης – Φωτογραφίες

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 60 εκταρίων, καλυμμένη με πεύκα και άλλη άγρια θαμνώδη βλάστηση, εκ των οποίων 37 εκτάρια εντός του κρατικού Δάσους Λεμεσού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους, 3 μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας με 16 άτομα, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα, 5 προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.
Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική ήταν και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.).

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και πτητικά μέσα, για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Πλάνα από την κατάσβεση της χθεσινής (12/6/2020) δασικής πυρκαγιάς στην κοινότητα Ακρούντας της επαρχίας Λεμεσού

Πλάνα από την κατάσβεση της χθεσινής (12/6/2020) δασικής πυρκαγιάς στην κοινότητα Ακρούντας της επαρχίας Λεμεσού.Ευχαριστούμε τον κ. Χριστόφορο Χαραλάμπους για το βίντεο.

Posted by Τμήμα Δασών on Friday, June 12, 2020

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This