ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Άμυνας | Συμμετοχή στο άτυπο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Defence Redefined
Published on 01/09/2021 at 09:45

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας, σήμερα μεταβαίνει στη Λιουμπλιάνα ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης για να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας. 

Κατά τη συνάντηση στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών – μελών θα συζητήσουν πληθώρα θεμάτων. Θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και θα συνεχίσουν τη συζήτηση για την ανάπτυξη της Στρατηγικής Πυξίδας για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ, εστιάζοντας στους τρόπους ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των πολιτικοστρατιωτικών δομών των κρατών μελών και της ΕΕ, στους τομείς των υβριδικών απειλών, του κυβερνοπολέμου, της θαλάσσιας ασφάλειας, των επικοινωνιών, της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης κρίσεων. 

Κατά τη συνεδρία θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στις περιοχές όπου η ΕΕ έχει ανεπτυγμένες επιχειρήσεις και αποστολές, και ειδικότερα στην υποσαχάρια Αφρική, τη Μοζαμβίκη, τη Λιβύη και τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας, παρουσία  του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών όπου θα συζητηθεί η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών οργανισμών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημορκατίας

Διαβάστε επίσης: Army 2021 | Στρατιωτική και τεχνική συνεργασία Κύπρου – Ρωσίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This