ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Άμυνας | Οι νεοσύλλεκτοι είναι το μέλλον του τόπου και της πατρίδας
Defence Redefined
Published on 16/07/2020 at 11:04

Οι νεοσύλλεκτοι εθνοφρουροί είναι το μέλλον του τόπου και της πατρίδας δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ύστερα από επίσκεψη του στο στρατόπεδο “Λοχία Λάζαρου Γεωργίου” ΚΕΝ Λάρνακας, όπου παρακολούθησε και ενημερώθηκε για την διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων στρατεύσιμων της κλάσης 2020 ΕΣΣΟ. Στις δηλώσεις το ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διαδικασία κατάταξης, η οποία όπως είπε, είναι κάτι που ήρθε για να μείνει, καθώς και στους δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό οι οποίοι θα καλύψουν περίπου 25 – 30% των εθνοφρουρών.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε ότι «σήμερα έχουμε δει όλα τα στάδια της διαδικασίας κατάταξης» και πρόσθεσε πως «φέτος είναι η πρώτη φορά που έγινε και ηλεκτρονικά όλη η πληροφόρηση που αφορά τους νέους εθνοφρουρούς, η οποία ελέγχεται επί τόπου για σκοπούς διαφάνειας».

Διαβάστε επίσης: Άρχισε σήμερα η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ

Η διαδικασία αυτή, συνέχισε, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού «αφορά την σταδιακή προσέλευση ανά πεντάδες, όλων των εθνοφρουρών. Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 30 λεπτά και καθημερινά οι εθνοφρουροί, αφού ενημερωθούν, με βάση το λογισμικό που έχει τρέξει πριν μερικές μέρες», μεταβαίνουν στις μονάδες που θα καταταγούν.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία «θα παραμείνει, θα εδραιώσουμε και θα ενισχύσουμε εάν χρειάζεται, αφού έχει τρομερές εξελίξεις όσον αφορά την ηλεκτρονική κατάταξη των εθνοφρουρών και τον τρόπο με τον οποίο προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι κάτι που ήρθε για να μείνει» είπε και σημείωσε πως «το ΚΕΝ Λάρνακας είναι πλήρως εξοπλισμένο, οι διαδικασίες τρέχουν και είναι ομαλές».

Ανέφερε ακόμα ότι «θα είμαστε δίπλα στους εθνοφρουρούς είναι το μέλλον του τόπου, το μέλλον της πατρίδας και ελπίζουμε ότι θα αποκομίσουν αρκετές εμπειρίες και όπλα που θα τους χρησιμεύσουν και στην μετέπειτα πορεία τους».

Ερωτηθείς για την εκπαίδευση και την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων ο κ. Πετρίδης είπε πως φέτος λόγω και των μέτρων που τηρούνται για τον κορωνοϊό, «η ορκωμοσία θα γίνει μακριά από τους συγγενείς. Ήδη όμως αυτοί που ήρθαν την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουν μία έξοδο, δηλαδή κάθε τρεις μέρες θα υπάρχουν έξοδοι για να αποφεύγεται η μαζικότητα» είπε και πρόσθεσε πως «θα δούμε εάν υπάρχουν οποιαδήποτε μικροπροβλήματα για την επόμενη χρονιά».

Διαβάστε επίσης: Κατάταξη νεοσυλλέκτων | Συνεχίζεται η διαδικασία εισδοχής της νέας ΕΣΣ

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον λόγω κορωνοϊού, ανησυχεί το ΥΠΑΜ και την Εθνική Φρουρά το γεγονός ότι οι εθνοφρουροί θα έχουν έξοδο κάθε λίγες μέρες, ο Χαράλαμπος Πετρίδης είπε πως όσον αφορά τους στρατιώτες που κατοικούν μακριά από τα στρατόπεδα τους οι έξοδοι «θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα για να τους δίνεται ο χρόνος να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους. Όσον αφορά τις μικρές αποστάσεις οι στρατιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και θεωρούμε ότι είναι στα πλαίσια του υγειονομικού πρωτοκόλλου το οποίο εφαρμόζουμε αυστηρώς».   

Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός απάντησε πως όπως και ο ίδιος με την είσοδο του σήμερα στο ΚΕΝ Λάρνακας θερμομετρήθηκε «και οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση».

Ερωτηθείς κατά πόσον γίνονται δειγματοληψίες στους εθνοφρουρούς, ο Χαράλαμπος Πετρίδης απάντησε ότι «ήδη γίνονται δειγματοληψίες, είναι μέσα στα χίλια δειγματοληπτικά τεστ που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Κάποιοι από τους νέους εθνοφρουρούς έχουν ήδη προβεί σε δειγματοληπτικό τεστ για κορωνοϊό είτε στα σχολεία τους είτε αλλού και έτσι προβαίνουμε εκ νέου σε δειγματοληπτικούς ελέγχους περίπου σε ένα ποσοστό γύρω στο 25 – 30% επιπλέον».

Διαβάστε επίσης: Πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των νεοσυλλέκτων 2020 ΕΣΣΟ σε Όπλα – Σώματα

Όσον αφορά το θέμα της φυγοστρατίας, ο Υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι σε χαμηλά επίπεδα, δεν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στο παρόν στάδιο. Όμως είναι κάτι για το οποίο γίνεται αλληλοενημέρωση με όλους τους φορείς, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε» το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΚΕΝ Λάρνακας ο Υπουργός Άμυνας συνοδευόταν από τον αρχηγό του ΓΕΕΦ Δημόκριτο Ζερβάκη, τον Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχη Πυροβολικού Χριστόφορου Χριστόφορο και τον Διοικητή του ΚΕΝ, Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Μεσιούρη Ανδρέα.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This