ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπουργός Άμυνας Γερμανίας | Πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης
Defence Redefined
Published on 18/09/2021 at 09:33

Μετά την τοποθέτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τόνισε την ανάγκη για μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση κατά την ομιλία της στο Στρασβούργο όπου και ανέφερε πως κατά την Γαλλική προεδρία της ένωσης θα συγκληθεί η σύνοδος κορυφής για την κοινή άμυνα, σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ. 

Η χριστιανοδημοκράτης υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ θα παρουσιάσει στους συναδέλφους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόταση για μια ευρωπαϊκή δύναμη στρατιωτικής δράσης έως το τέλος Οκτωβρίου. Με τον τρόπο αυτό ανέφερε, θα εκφραστεί το γεγονός ότι η Ευρώπη διδάχθηκε από το άδοξο τέλος της στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν. 

Η Υπουργός Άμυνας δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, πως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποσυνδεθούν από τους Αμερικανούς. Αλλά μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα, και εντός του ΝΑΤΟ. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχουν δυνατότητες αυτόνομης δράσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Συμμετοχή Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This