Υπουργείο Εξωτερικών | Ανακοίνωση για την έναρξη της άσκησης “Silver Falcon 23”
Defence Redefined
Published on 06/02/2023 at 17:38

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει την έναρξη της άσκησης “Silver Falcon 23” στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 6-24 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η άσκηση διεξάγεται με τη συνεργασία της U.S. European Command (USEUCOM), του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εθνικής Φρουράς. 

Η Silver Falcon 23 πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εξαίρετων διμερών σχέσεων ΚΔ-ΗΠΑ και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων να θέσει σε δοκιμασία τις ακολουθητέες διαδικασίες σε περίπτωση κρίσης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης ανθρωπιστικών επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών σε περιπτώσεις κρίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό δίδεται η ευκαιρία στις ένοπλες δυνάμεις Κύπρου – ΗΠΑ  να συνασκηθούν και να αντλήσουν πολύτιμες εμπειρίες σε ένα αμοιβαία επωφελές πλαίσιο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης μικρός αριθμός προσωπικού της USEUCOM θα διαμένει προσωρινά σε διάφορους χώρους στην ΚΔ, προσωρινά, για τους σκοπούς της Άσκησης.

Η Άσκηση Silver Falcon 23 συνιστά ακόμα ένα πυλώνα της στρατηγικής σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και ΚΔ και συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια για οικοδόμηση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Ικανοποίηση για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This