Υπουργείο Άμυνας | Κατανομή θέσεων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023
Defence Redefined
Published on 15/03/2022 at 18:45

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις για διεκδίκηση θέσης στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Άμυνας τα ακόλουθα:  

α) Αντίγραφο της αίτησης/μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις του Μηχανογραφικού Συστήματος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

β) Πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο Κυπριακής ταυτότητας, στην οποία αναγράφεται ως Υπηκοότητα η Κυπριακή,  το οποίο μπορούν να πιστοποιούν μόνο οι Επαρχιακές Διοικήσεις και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

γ) Πρόσφατο πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο (όχι πέραν του ενός μηνός) του Ατομικού Φακέλου του Οπλίτη ή Βεβαίωση από τη Μονάδα που υπηρετεί ή σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις Πρωτότυπο Πιστοποιητικό Τύπου «Α» από τα Στρατολογικά Γραφεία.

δ) Πρωτότυπο και πρόσφατο (με ημερομηνία έκδοσης όχι πέραν του ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων) Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου από την Αστυνομία.

  1. Τα πιο πάνω πιστοποιητικά μπορούν να υποβάλλονται ή να αποστέλλονται προς το Υπουργείο Άμυνας, Τ.Κ. 1432 Λευκωσία), μέχρι τις 30 Μαρτίου 2022 το αργότερο,  μεταξύ των ωρών 08:00-14:30.  Τονίζεται ότι, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει έγκαιρα στο Υπουργείο Άμυνας τα παραπάνω δικαιολογητικά. Σε αντίθετη περίπτωση, το Υπουργείο Άμυνας θα αποκλείσει την υποψηφιότητά του/της για συμμετοχή στη διαδικασία διεκδίκησης θέσης σε Στρατιωτική Σχολή.
  2. Η κατανομή των θέσεων κατά Σχολή παρουσιάζεται στο συνημμένο Παράρτημα.
  3. Σημειώνεται ότι δεν θα σταλούν προσωπικές επιστολές.
  4. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 

22807540, 22807787 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας (mod.gov.cy) ή να διαβάσετε τον Οδηγό Παγκύπριων Εξετάσεων 2022, Τόμο Α΄, που εκδίδεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Τελετή Απονομής Διπλωμάτων σε Αξιωματικούς απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This