ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Άμυνας για οπλισμό εφέδρων | Αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 06/05/2020 at 17:11

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας, αναφορικά για τον οπλισμό των εφέδρων και την συζήτηση που αναπτύσσεται γύρω την υπόθεση ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 05/5. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου: 

Το Υπουργείο Άμυνας με αφορμή τις συζητήσεις που αναπτύσσονται για την κατοχή οπλισμού από τους εφέδρους αναφέρει ότι: 

Οι αμυντικοί σχεδιασμοί του ΓΕΕΦ στηρίζονται στη ραχοκοκαλιά της Εφεδρείας και της Εθνοφυλακής και η κατοχή οπλισμού από τους εφέδρους και εθνοφύλακες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του σχεδιασμού και κατ’ επέκταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς. 

Το Υπουργείο Άμυνας ξεκαθαρίζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ότι, δεν τίθεται, ούτε εξετάζεται θέμα απόσυρσης του οπλισμού από τα χέρια των εφέδρων και εθνοφυλάκων. 

Δεν νοείται σε μεμονωμένα περιστατικά όπου με τη χρήση στρατιωτικού οπλισμού διαπράττεται εγκληματική ενέργεια, η συζήτηση να στρέφεται στην αφαίρεση του ατομικού οπλισμού από τους εφέδρους. 

Την ίδια στιγμή, επισημαίνουμε ότι το ΓΕΕΦ διατηρεί στενή συνεργασία με την Αστυνομία για αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων όπου και όταν προκύπτει ανάγκη. 

Τέλος, όσον αφορά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/5/2020), το Υπουργείο Άμυνας, σεβόμενο την ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχολιασμό.

 

Διαβάστε επίσης: Θάνατος 21-χρονης στην επαρχία Λάρνακας | Δημιουργεί ερωτηματικά ο ισχυρισμός του υπόπτου

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This