Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΚΣΕΔ – ΣΕΒΑΚ – Μαρίνας Αγίας Νάπας
Defence Redefined
Published on 10/03/2023 at 18:45

Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, υπογράφηκε το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), της Ένωσης Εφέδρων Ομάδας Υποβρυχίων Κατεδαφίσεων και της Μαρίνας Αγίας Νάπας, που καθορίζει τη μέθοδο και τις διαδικασίες εμπλοκής του Συνδέσμου Εφέδρων UDT κατά τις Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue – SAR), καθώς και διαδικασίες ελλιμενισμού, συντήρησης και συντήρησης των σκαφών του Συλλόγου και αποθήκευσης του εξοπλισμού τους στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η υπογραφή του Μνημονίου αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας του κυβερνητικού τομέα με τον ιδιωτικό τομέα και τους εθελοντές, η οποία είναι απαραίτητη ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών.

Το ΚΣΕΔ, σε ανακοίνωση του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Ένωση Εφέδρων UDT και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας για την ανταπόκριση και τη συμβολή τους στην περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων του συστήματος SAR της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος κοντά στην ξηρά.

Θα καταβληθεί προσπάθεια για την ανάπτυξη περισσότερων συνεργασιών σε όλη τη μη κατεχόμενη Κύπρο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί περαιτέρω ο χρόνος απόκρισης και να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά.

Διαβάστε επίσης: ΚΣΕΔ | Παροχή εκπαίδευσης σε λειτουργούς των κρατών της της Διαβαλκανικής Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This