Υπογραφή Αμυντικής Συνεργασίας Κύπρου και Σερβίας – Δράσεις και στις δύο χώρες
Defence Redefined
Published on 23/12/2022 at 17:33

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2023, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας. Το ΠΔΑΣ υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας και από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας, Συνταγματάρχης Nebojsa Svjetlica, στην παρουσία του Βοηθού του Υπουργού Άμυνας της Σερβίας σε θέματα Αμυντικής Πολιτικής, κ. Predrag Bandic. 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει αριθμό δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Κύπρο όσο και στη Σερβία και αποσκοπεί στην προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας. Παράλληλα, αναδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της Σερβικής αντιπροσωπείας στο ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, είχε συνάντηση με τον κ. Predrag Bandic, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This