ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Υπογραφή Αμυντικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ | Εκμίσθωση HERON MK II
Defence Redefined
Published on 06/05/2020 at 18:57

Στις 04 Μαΐου 2020, υπογράφηκε αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και Ισραήλ για εκμίσθωση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Heron MKII. Συγκεκριμένα η συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχο (Ι) Θεόδωρου Λάγιο (ε.α) και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγου (ε.α) Udi Adam.

Την είδηση μετέδωσε μέσω Twitter το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ, αναφέρει σε δελτίο Τύπου, η κατασκευάστρια εταιρεία του Heron, Israel Aerospace Industries. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας, αναφέρεται ότι οι σχέσεις του Ισραήλ και της Ελλάδας ισχυροποιούνται και ότι η γειτονική χώρα θα εκμισθώσει το σύστημα Heron UAV στη θαλάσσια διαμόρφωση του για διάστημα τριών ετών, με δυνατότητα αγοράς του συστήματος μετά την ολοκλήρωση της περιόδου μίσθωσης. 

Το σύστημα υπάρχει στο οπλοστάσιο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) καθώς και σε ναυτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά την συμφωνία, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ομάδας στρατιωτικών αεροσκαφών της ΙΑΙ, δήλωσε: “Τα HERON UAV’s έχουν σημειώσει αμέτρητες επιχειρησιακές επιτυχίες, με πάνω από 1,8 εκατομμύρια επιχειρησιακές ώρες πτήσης, και χρησιμοποιούνται από περισσότερους από πενήντα συνεργάτες παγκοσμίως”.

“Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα ακόμη παράδειγμα του επιτυχημένου μοντέλου χρηματοδοτικής μίσθωσης που προωθεί η IAI σε πολλά μέρη του κόσμου”, ανέφερε. 

Heron MK II ©Israel Aerospace Industries

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Heron MK II είναι Μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης αντοχής μεσαίου ύψους (MALE) και αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του Heron UAV. Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Rotax 915 iS και μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο 35.000 πόδια, με μέγιστη ταχύτητα 140 κόμβων. Μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 45 συνεχόμενες ώρες. Επιπλέον λόγο των βελτιωμένων τεχνολογιών κατασκευής, το Heron MK II διαθέτει ευρύτερη και ισχυρότερη δομή αμαξώματος, επιτρέποντας γρήγορη και εύκολη συντήρηση χωρίς να προστεθεί βάρος.

Έχει αισθητήρες και ραντάρ παρατήρησης μεγάλης εμβέλειας, και μπορεί να μεταφέρει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων ωφέλιμων φορτίων, όπως ELINT, COMINT, ESM, Communication Relay, Special και άλλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This