ΥΠΑΜ | Φέτος το υψηλότερο ποσό των 20 τελευταίων χρόνων για εξοπλισμούς
Defence Redefined
Published on 25/06/2022 at 17:30

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 6, ανέφερε μεταξύ άλλων πως φέτος το υπουργείο έχει διαθέσει το υψηλότερο ποσό των 20 τελευταίων χρόνων για αμυντικούς εξοπλισμούς.

Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε στο χαιρετισμό του πως απόκτηση των μαχητικών ελικοπτέρων, τύπου H145Μ, εμβαθύνει την εταιρική μας συνεργασία με τη Γαλλία και αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορική και μακροχρόνια σχέση μας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας. Συμπλήρωσε επίσης πως αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Πολεμική μας Αεροπορία.

Δήλωσε επίσης πως αμετάθετός μας στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη. Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή, τόνισε πως δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμου. Οφείλουμε, συμπλήρωσε, να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | Παρουσίαση του H145M της Airbus με πυραύλους SPIKE ER-2 και πλήρες σουίτα οπλισμού – VIDEO & Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This