ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΑΜ | Αύξηση θητείας και στράτευση γυναικών συζήτησαν Θεοχάρους και Πετρίδης
Defence Redefined
Published on 05/01/2021 at 15:29

Εποικοδομητική συζήτηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, είχε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, ο Υπουργός, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Υπουργού Άμυνας στο Twitter, κατά την συνάντηση του με την κα. Θεοχάρους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Άμυνα και την Ασφάλεια της Κύπρου. Επιβεβαίωσαν επίσης, ότι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αποτελούν κοινό στόχο. 

Από την πλευρά της, η Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε ότι μαζί με τον Χαράλαμπο Πετρίδη, συζήτησαν το ζήτημα της αύξησης της θητείας και την στράτευση των γυναικών στην Εθνική Φρουρά. 

«Συζητήσαμε την εθελοντική στράτευση γυναικών, θεσμός που άρχισε να εξετάζεται από το ΥΠΑΜ, την αύξηση της θητείας, ενώ δώσαμε και τις ιδέες μας για την αποκατάσταση των στελεχών της ΕΦ, που δεν έχουν προαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι η ΕΦ να γίνει ένας σύγχρονος, ευέλικτος και αξιόμαχος στρατός».

Η συζήτηση, σύμφωνα με την κα. Θεοχάρους, περιστράφηκε γύρω από τα εξοπλιστικά συστήματα της Ε.Φ και την ενίσχυση της Άμυνας. Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη για διαλεύκανση των κονδυλίων του ταμείου αμυντικής θωράκισης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συζήτησαν τη δραστική αύξηση των κονδυλίων που διαθέτει για την άμυνα της η Κυπριακή Δημοκρατία, την αναδιοργάνωση και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της ΕΦ και τις προαγωγές στελεχών της, που δεν έχουν προαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επίσκεψη της κα. Θεοχάρους στο Υπουργείο Άμυνας, έγινε στα πλαίσια της σειράς συναντήσεων που θα έχει η πρόεδρος της Αλληλεγγύης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρμόδιους Υπουργούς. 

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση με φόντο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This