ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Υεμένη | Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι χτύπησαν αντιαεροπορικό σύστημα Patriot της Σαουδικής Αραβίας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/04/2021 at 15:29

Νωρίτερα σήμερα, 15 Απριλίου, οι Χούθι (Ansar Allah) πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση με 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορους στόχους στην επαρχία Τζιζάν της νότιας Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον Στρατηγός Yahya Sari, εκπρόσωπο Τύπου του κινήματος Ansar Allah, επτά κατευθυνόμενοι πύραυλοι Badr-1 και Saeer χτύπησαν εγκαταστάσεις του πετραιλαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας, Aramco. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι Χούθι, τέσσερα αιωρούμενα πυρομαχικά (loitering munitions) Samad-3 και Qasef-2K χτύπησαν διάφορα συστήματα αεράμυνας MIM-104 Patriot.

«Υποσχόμαστε στο σαουδικό καθεστώς, μεγαλύτερες και ευρύτερες επιχειρήσεις εάν συνεχίσει την επιθετικότητά του και την πολιορκία της χώρας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δήλωση.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα του, είχαν αναχαιτίσει πέντε πυραύλους και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Τζιζάν. Δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών.

Επιπλέον, πλάνα από τον τόπο των επιθέσεων παρουσιάζουν μεγάλες εκρήξεις και πυρκαγιές. Ένα βίντεο δείχνει ακόμη και ένα άμεσο χτύπημα από έναν πύραυλο. Τα πλάνα επιβεβαιώνουν ότι η μεγάλη επίθεση των Χούθι ήταν επιτυχής σε κάποιο βαθμό.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | 70 νεκροί σε 24 ώρες στη μάχη για την κατάληψη της Μαρίμπ – VIDEO & ΧΑΡΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This