ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τσαβούσογλου | Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο υπερβεί τις συμφωνίες η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει
Defence Redefined
Published on 01/09/2020 at 14:36

Αν ο εξοπλισμός στο Καστελόριζο υπερβεί τις συμφωνίες τότε θα είναι η Ελλάδα αυτή που θα χάσει, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “αυτά τα νησιά δεν μπορούν να εξοπλιστούν. “Η Ελλάδα έπειτα από τα δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφερε ότι έγινε αλλαγή φρουράς. Αν δεν υπάρχει βαρύς οπλισμός αυτού του είδους, οι δυνάμεις μπορούν να υπάρχουν (στο Καστελόριζο) για λόγους ασφάλειας. Αλλά υπάρχει και όριο γι αυτό. Αλλά αν υπάρξει εξοπλισμός που το υπερβαίνει αυτό τότε η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. 

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρο το μήνυμα του Gymnich – αποκλιμάκωση ή κυρώσεις, λέει ο Πήτερ Στάνο για τη νέα τουρκική ΝΑVTEX

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι “με την άνευ όρων στήριξη της ΕΕ, η Ελλάδα προβαίνει σε προκλητικά βήματα κατά του διεθνούς δικαίου”. “Δεν διεκδικούμε τα δικαιώματα κανενός, ούτε και επιτρέπουμε την παραβίαση των δικών μας δικαιωμάτων. Αυτού του είδους τα βήματα θα βλάψουν την Ελλάδα. Με την παρότρυνση άλλων ή την εκμετάλλευση άλλων, μην κάνετε αρνητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας. Εμείς είμαστε υπέρ του να καθίσουμε στο τραπέζι, να διαπραγματευτούμε με όλους και να βρούμε μια λύση για την εκμετάλλευση και τον δίκαιο διαμοιρασμό στην ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία. “Το αποτέλεσμα θα είναι επικίνδυνο. Η Ελλάδα θα πάθει ζημιά από αυτό”, ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ανατολική Μεσόγειος | Συνεχίζεται ο πόλεμος των NAVTEX, καταφθάνει σε “ετοιμότητα μάχης” το Charles de Gaulle – Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This