ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τροποποιημένα ελικόπτερα Gazelle από μισθοφόρους στην Μοζαμβίκη – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 04/03/2021 at 17:24

Φωτογραφίες που απεικονίζουν τροποποιημένα ελικόπτερα Aerospatiale SA341B Gazelle που χρησιμοποιούνται στη Μοζαμβίκη από μισθοφόρους της νοτιοαφρικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Dyck Advisory Group (DAG) κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως θα δείτε και μόνοι σας, τα ελικόπτερα φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί. Όπως φαίνεται, έχουν εξοπλιστεί με πολυβόλα PKM 7.62χιλ, W85 12,7χιλ, εκτοξευτές βομβίδων AGS-17.

Διαβάστε επίσης: Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις | Άσκηση “Joint Action 2020” με έντονο ενδιαφέρον για την Εθνική Φρουρά 

Οι πόρτες του ελικοπτέρου έχουν αφαιρεθεί, ενδεχομένως για την ευκολότερη χρήση των όπλων που τοποθετήθηκαν σε έστορες στα αριστερά και δεξιά.

Η Εθνική Φρουρά διαθέτει αριθμό ελικοπτέρων SA341L1 Gazelle εξοπλισμένα με αντιαρματικούς πυραύλους HOT-2. Τα ελικόπτερα Gazelle χαρακτηρίζονται για την ευελιξία τους. 

Βίντεο από την άσκηση “ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ” της Εθνικής Φρουράς στην οποία συμμετείχαν τα ελικόπτερα Gazelle: 

Επίσης, οι υπάλληλοι της DAG χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες βόμβες από φιάλες αερίου. Παρόμοια υποκατάστατα FAB (fuel-air explosives) φημολογείται ότι χρησιμοποίησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, όπου είναι γνωστές ως «βόμβες βαρελιών». 

Στις φωτογραφίες, διακρίνεται στο βάθος και ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-8. 

 

Διαβάστε επίσης: Συρία | Ρωσικό Mi-35 πραγματοποίησε καταναγκαστική προσγείωση – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Leonidas

    Σκέφτηκε? κάποιος την αναβάθμιση τον δικό μας gazelle με καινούργια αντιαρματικά μεγαλύτερου βεληνεκούς όπως είναι το ισραηλινό LAHAT με βεληνεκές 8 -13 χιλιόμετρα και τη δυνατότητα μεταφοράς 8 πυραύλων αντί 4x Hot 2.
    Όπως επίσης και την αναβάθμιση των MI35 με αντιαρματικά spike με βεληνεκές 25 χιλιομέτρων!!! μια αναβάθμιση με ενδιαφέρον και από την Ελλάδα για τα apache!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This