ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα – Βρετανικά πολεμικά πλοία σπεύδουν στην περιοχή – VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/04/2021 at 18:00

Ένα μέρος του ρωσικού στόλου της Κασπίας πέρασε από τη γέφυρα της Κριμαίας πέρα ​​από το στενό του Κερτς και εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Ρωσία μετεγκατέστησε τα μαχητικά αεροσκάφη της, Su-25SMZ στην Κριμαία.

Αυτό αναφέρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι μεταξύ των 15 πολεμικών πλοίων του στολίσκου της Κασπίας υπάρχουν 3 πυραυλάκατοι και 8 αποβατικά πλοία, καθώς και πλοία γενικής υποστήριξης.

«Σύμφωνα με το σχέδιο για τη διενέργεια του ελέγχου, τα πληρώματα των σκαφών του στολίσκου της Κασπίας, σε συνεργασία με τις δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα λάβουν μέρος σε δοκιμαστικές ναυτικές ασκήσεις», ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Ukrainian News, η Ρωσική Ομοσπονδία έκλεισε στο παρελθόν μέρος της Μαύρης Θάλασσας για τη διέλευση ξένων πλοίων.

Τις προηγούμενες ημέρες, περισσότερα από 70 μαχητικά αεροσκάφη  και επιθετικά ελικόπτερα, συμμετείχαν στις ασκήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Τα αεροσκάφη έπρεπε να πραγματοποιήσουν εκτοξεύσεις πυραύλων και βομβαρδισμό στόχων επιφανείας. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα μαχητικά Su-27SM, Su-30SM, Su-25SM3 και τα βομβαρδιστικά Su-24M και Su-34 συμμετείχαν στις ασκήσεις.

Επιπλέον, πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορικής Άμυνας και του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, της 4ης Στρατιάς, συνόδευσαν σχηματισμούς πλοίων και παρείχαν αεροπορική ομπρέλα ασφαλείας, στη Μαύρη Θάλασσα. 

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Προσομοίωσαν πόλεμο με την Ρωσία με την συμμετοχή F35 και Patriot – Τραγικά αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα Su-25SM3 από την επικράτεια της Σταυρούπολης, μεταφέρθηκαν στα αεροδρόμια της Κριμαίας και η μοίρα Su-25SM3, με βάση τη χερσόνησο, στο πεδίο ασκήσεων Ashuluk στην περιοχή του Αστραχάν.

Παράλληλα, σύμφωνα με την βρετανική Sunday Times, τα βρετανικά πολεμικά πλοία θα πλεύσουν για τη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο. 

Η ανάπτυξη των βρετανικών πλοίων στην περιοχή, αποσκοπεί στην ανάδειξη της αλληλεγγύης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία.

Ένα αντιτορπιλικό Type 45 οπλισμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους και μια φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου Type 23 θα αποσπαστούν από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό στη Μεσόγειο και θα κατευθυνθούν μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής αεροπορίας (RAF), F-35B Lightning και τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, Merlin θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, για να υποστηρίξουν τα Βρετανικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Merlin “Crowsnest” | Το αερομεταφερόμενο σύστημα ραντάρ του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού – Βίντεο και Φωτογραφίες

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε στην Sunday Times ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται στενά με την Ουκρανία και παρακολουθεί την κατάσταση. 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι διεθνείς σύμμαχοί μας υποστηρίζουν σταθερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε η εφημερίδα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This