Τραγωδία στα Τέμπη – Η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία
Defence Redefined
Published on 01/03/2023 at 16:42

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ελληνική Αστυνομία προχώρησαν σε επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στα Τέμπη. 

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είναι στους 36 όμως με βάση τα δεδομένα ο αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση, οι εργασίες στα βαγόνια συνεχίζονται και με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων. Στο βαγόνι το οποίο λόγω της σύγκρουση βρέθηκε πάνω σε άλλα δύο βαγόνια, ξέσπασε πυρκαγιά και οι θερμοκρασίες έφτασαν μέχρι τους 1300 βαθμούς κελσίου, γεγονός που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων. Οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται στους 72 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε πως συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο της προανάκριση που διενεργείται. Συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σωρών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και με την μέθοδο DNA. Έχει συσταθεί ειδική ομάδα ψυχολόγων στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών στο 10306 για ειδική ψυχολογική καθοδήγηση. Για τις κλίνες που έχουν διατεθεί σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία στη Λάρισα για τους συγγενείς των τραυματιών και των θυμάτων, οι συγγενείς μπορούν να αποταθούν στα τηλέφωνα 2410683175 – 2410683176. 

Στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό, οχήματα και μέσα. 

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες – Σε ετοιμότητα ο Στρατός VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This