ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το NATO διαψεύδει πως αναπτύσσει ενισχύσεις στα σύνορα της Λευκορωσίας
Defence Redefined
Published on 23/08/2020 at 11:10

Το NATO διέψευσε χθες βράδυ ότι έχει στείλει οποιεσδήποτε “ενισχύσεις” στα σύνορα με τη Λευκορωσία, διαβεβαιώνοντας ότι οι κατηγορίες περί αυτού δεν έχουν “καμία βάση”, απαντώντας έμμεσα στον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

“Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι το NATO ενισχύσει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν έχει καμία βάση. Όπως έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, το NATO δεν αποτελεί επ` ουδενί απειλή για την Λευκορωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν αναπτύσσει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιφέρεια”, διαβεβαίωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των 27 για τη Λευκορωσία, πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο

Η εκπρόσωπος της ατλαντικής συμμαχίας διαβεβαίωσε ότι το NATO βρίσκεται “σε καθαρά αμυντική” θέση. “Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε, έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας. Καλούμε το Μινσκ να επιδείξει απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα” των πολιτών της Λευκορωσίας, πρόσθεσε η Λουνγκέσκου.

Η Κυβέρνηση της Πολωνίας από την πλευρά της χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Λευκορώσου ηγέτη “προπαγάνδα του καθεστώτος”, ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λιθουανός Πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα μίλησε “για εντελώς ανυπόστατες δηλώσεις για κατά φαντασίαν εξωτερικές απειλές”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This