ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Άμυνας για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας DEFEA

Defence Redefined
Published on 12/07/2021 at 12:32

Το Υπουργείο Άμυνας συμμετέχει για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας (Defence Exhibition Athens DEFEA) που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 13 μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετέχουν εννέα Κυπριακές εταιρείες, μέρος του αναδυόμενου οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεσω ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σημειώνεται ότι, η Κύπρος συμμετέχει σε 9 προγράμματα αναπτυξης δυνατοτήτων στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) και σε 8 προγράμματα στο πλαίσιο του Eυρωπαικού Προγράμματος Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας (EDIDP).

Τη Διεθνή Έκθεση θα επισκεφθούν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Λουκά.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους ομολόγους του από την Ελλάδας, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, με θέμα την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Ο Υπουργός Άμυνας θα πραγματοποιήσει επίσης αριθμό διμερών συναντήσεων με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, της Σλοβενίας και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: DEFEA | Κυπριακό Περίπτερο με UAV εγχώριας κατασκευής και οι Κυπριακές εταιρείες – Φωτογραφίες και VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This