ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ζητά όπως αποκατασταθεί ο πλοίαρχος του «USS Theodore Roosevelt»

Defence Redefined
Published on 26/04/2020 at 18:03

Η ηγεσία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ανατρέποντας τα δεδομένα, ζήτησε όπως επανέλθει στη θέση του ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt», ο οποίος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του πριν από τρεις εβδομάδες. 

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ανέφερε πως θα «εξετάσει διεξοδικά» την προκαταρκτική έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) για το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt» και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΠΝ για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το Πεντάγωνο.

Υπενθυμίζουμε πως ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ καθαιρέθηκε από την θέση του, εξαιτίας της δραματικής έκκλησης που απηύθυνε στην ηγεσία του Ναυτικού -και της έμμεσης διαρροής μέσω των ΜΜΕ- ούτως ώστε να απομακρυνθούν από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο οι δεκάδες ναύτες που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.   Το πλήρωμα του USS Theodore Roosevelt αποθέωσε ωστόσο τον κυβερνήτη του κατά την απομάκρυνση του από το αεροπλανοφόρο. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:


Με πληροφορίες από CNN

 

Διαβάστε επίσης: Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This