ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το Ισραήλ παρουσίασε το νέο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών «Oron» – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/04/2021 at 20:00

Την Κυριακή (04/04), το Ισραήλ παρουσίασε για πρώτη φορά το αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών «Oron» το οποίο θα δώσει στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) πρωτοφανείς δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.

Όπως υποστηρίζει η IAF, η ανάπτυξη του «Oron», βασίστηκε σε δεδομένα πραγματικών πολεμικών επιχειρήσεων μετά από συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας, του Τομέα Πληροφοριών, και του Πολεμικού Ναυτικού ενώ την ηγετική θέση του προγράμματος ανέλαβε η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΙΑΙ).

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Παρουσιάστηκε η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Iron Dome – Θα ενσωματωθεί σε πολεμικά πλοία – VIDEO

Το «Oron», θα αποτελέσει το νεότερο μέλος της 122η μοίρας ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) της IAF. Αν και το «Oron» μοιάζει με το “Eitam” (σ.σ το ένα από τους δύο τύπους αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η 122η μοίρα), τα συστήματά του είναι πιο προηγμένα και επιτρέπουν ένα ευρύτερο φάσμα αποστολών.

Όπως δήλωσε ο Ταγματάρχης Ι, το «Oron» μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με μεγαλύτερο εύρος πτήσης, από άλλα αεροσκάφη αναγνώρισης και μπορεί να μεταφέρει περισσότερο πλήρωμα. Το προσωπικό του αεροσκάφους θα έχει την δυνατότητα να αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας του να είναι ανεξάρτητο και να επιστρέφει από μια αποστολή με πλήρης και ολοκληρωμένα αποτελέσματα. 

Η διαδικασία ανάπτυξης του αεροσκάφους ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια στα κεντρικά γραφεία της IAF. Τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική εταιρεία αεροσκαφών Gulfstream Aerospace κατασκεύασε το αεροσκάφος στις Η.Π.Α. και πραγματοποίησε ολοκληρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις για να εξασφαλίσει την ετοιμότητα της πτήσης.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος μπορεί να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών αποστολών, η επιλογή του προσωπικού για κάθε αποστολή αποτελεί, ένα σημαντικό έργο.

Διαβάστε επίσης: Iron Sting | Το καινοτόμο πυρομαχικό όλμου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων με καθοδήγηση laser και GPS – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This