Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι σκότωσε πάνω από 5 χιλιάδες Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο
Defence Redefined
Published on 13/11/2022 at 19:36

Infographic με το οποίο συνοψίζει τα αποτελέσματα των πρόσφατων επιθέσεων της σε χριστιανικές χώρες σε όλο τον κόσμο, δημοσίευσε η προπαγανδιστική εφημερίδα του Ισλαμικού Κράτους. 

Στο infographic, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι οι πυρήνες του πραγματοποίησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 839 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων 28 επιθέσεων αυτοκτονίας, εναντίον χριστιανικών στόχων στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σίρι Λάνκα, την Ινδονησία. Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Ουγκάντα, Τανζανία, Μοζαμβίκη, Κονγκό, Τσαντ, Κάμερον, Νιγηρία, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας, Μάλι, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία και Ρωσία.

Το Ι.Κ υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις του σκότωσαν ή τραυμάτισαν 5.198 Χριστιανούς, μεταξύ των οποίων 80 στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες. Όσον αφορά τις υλικές απώλειες, 260 οχήματα υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, τέσσερα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και δύο φυλακές παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Η τρομοκρατική ομάδα καυχιόταν επίσης ότι έκαψε 2.781 σπίτια, 36 στρατιωτικές βάσεις και 67 εκκλησίες, υποστηρίζοντας ότι οι τρομοκράτες της εκτόπισαν δεκάδες χιλιάδες χριστιανούς.

Μετά την άνοδό του στη Συρία και το Ιράκ το 2014, το ISIS έκανε τη δίωξη των χριστιανών μια από τις κύριες προτεραιότητές του. Το Ι.Κ, επιτέθηκε και εκτόπισε χιλιάδες χριστιανούς στις δύο χώρες και σε πολλές άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Παρά την κατάρρευση του Χαλιφάτου του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών αυξάνονται και πάλι σε περιοχές όπως η κεντρική και δυτική Αφρική.

Το infographic της Al-Naba είναι σίγουρα γεμάτο με υπερβολές που έχουν σκοπό να προωθήσουν την ατζέντα του Ι.Κ και να βελτιώσουν την εικόνα του μεταξύ των τζιχαντιστών. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρομοκρατική ομάδα εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη απειλή, ειδικά για τις χριστιανικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία 34χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This