ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FIRES | Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης έμμεσων πυρών επόμενης γενιάς με τη συμμετοχή της κυπριακής ADDITESS
Defence Redefined
Published on 01/09/2021 at 17:50

Το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόσφατα χαιρέτησε τη συμμετοχή κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ακόμα πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική επιτυχία προς την περαιτέρω ανάπτυξη του Κυπριακού οικοσυστήματος Άμυνας και Ασφάλειας.

Μεταξύ των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, είναι το πρόγραμμα “Future Indirect fiRes European Solution (FIRES)”, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη πυρομαχικών επόμενης γενιάς. 

Μέρος του προγράμματος, ανάμεσα σε 12 χώρες και 18 εταιρείες, είναι και η κυπριακή εταιρεία ADDITESS ADVANCED INTEGRATED TECHNOLOGY SOLUTIONS & SERVICES LTD.

Γενικότερα, ο εκσυγχρονισμός του πυροβολικού μπορεί να συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες που έχουν οριστεί από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μέσω του προγράμματος EDIDP. Στο πλαίσιο των δράσεων που εγκρίνονται και υποστηρίζονται από την ΕΕ, μπορούν να αναπτυχθούν τόσο νέα οπλικά συστήματα όσο και πυρομαχικά νέας γενιάς. Επομένως, το εν λόγω πρόγραμμα είναι μέρος των προσπαθειών αυτών. 

Στόχος του υπόψη προγράμματος είναι να ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής οικογένειας κατευθυνόμενων βλημάτων και ρουκετών 155 χιλ. υψηλής ακρίβειας. Πρόκειται για μελέτη, η οποία θα διαρκέσει 24 μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ στο σύνολό της (3,5 εκατομμύρια ευρώ). Η γαλλική εταιρεία Nexter Systems συντονίζει το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: JEY – CUAS | Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντι-drone με τη συμμετοχή της Κυπριακής Εταιρείας SignalGeneriX

Σε πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη βλημάτων πυροβολικού και  ρουκετών επόμενης γενιάς 155 χιλ. βασισμένα σε κοινές τεχνολογικές λύσεις. Στη πορεία, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί περαιτέρω ενσωματώνοντας προηγμένες ιδέες, νέες τεχνολογίες και καινοτομίες προς όφελος των επιχειρησιακών απαιτήσεων στοχεύοντας στην ανάπτυξη της μελλοντικής γενιάς πυροβολικού. 

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα Πυρομαχικά | Το “BONUS” του πυροβολικού – Μια εξαιρετική επιλογή για το Κυπριακό Θέατρο Επιχειρήσεων ;

Πρακτικά, το πρόγραμμα μεγιστοποιεί τη διαλειτουργικότητα και τονώνει την ενδο-ευρωπαϊκή συνεργασία και κινητικότητα προς όφελος των οικονομιών κλίμακας, του μειωμένου κόστους κύκλου ζωής, καθώς και της ευρωπαϊκής αυτονομίας και ασφάλειας εφοδιασμού.

Η ADDITESS είναι μια μικρομεσαία επιχείρηση με έδρα την Κύπρο που ιδρύθηκε το 2011. Πρόκειται για μια επιστημονική, συμβουλευτική και ερευνητική εταιρεία, σκοπός της οποίας είναι η διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η παραγωγή μελετών, σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο, σε θέματα που αφορούν τις πολιτικές ασφάλειας, προστασίας κρίσιμων υποδομών, μεταφορές και ασφάλεια φορτίου, διαχείριση των συνόρων, και  εν γένει ανάπτυξη λύσεων ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας στους προαναφερθέντες τομείς.

Η εταιρεία συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αμυντικής Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκπροσωπώντας το κυπριακό αμυντικό οικοσύστημα και καινοτομία.

Με πληροφορίες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Aditess.com

*Φωτογραφία τίτλου: Αρχείο από βίντεο Nexter Systems 

Διαβάστε επίσης: EDIDP | Μεγάλη Επιτυχία Κυπριακών Εταιρειών με Συμμετοχή σε Πέντε Νέες Προτάσεις

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This