Τουρκία | Φωτογραφίες από το σημείο “εξουδετέρωσης” του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους
Defence Redefined
Published on 02/05/2023 at 09:22

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες, στις οποίες καταγράφεται η τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο φερόμενος ως ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που |εξουδετερώθηκε” το Σάββατο (29/4) στη Συρία κατά τη διάρκεια επιχείρησης, που διεξήγαγε η υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι, τις φωτογραφίες αυτές κατέγραψε ο φακός του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή (30/4) κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Türk διευκρίνισε πως η τουρκική υπηρεσία κατασκοπείας παρακολουθούσε τον ηγέτη του ΙΚ εδώ και πολύ καιρό, πάντως απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων στη βόρεια Συρία, η τουρκική υπηρεσία κατασκοπείας και τοπική ένοπλη οργάνωση που υποστηρίζεται από την Άγκυρα απέκλεισε το Σάββατο (29/4) περιοχή βόρεια της κοινότητας Τζαντάιρις, στην περιφέρεια της Αφρίν (βορειοδυτικά), περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα συροτουρκικά σύνορα.

Κάτοικοι της περιοχής που ερωτήθηκαν σχετικά, είπαν πως έγινε επιχείρηση με στόχο εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα όπου παλαιότερα λειτουργούσε ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα σε διάφορους τομείς της βόρειας Συρίας από το 2020, ενώ ελέγχει μεγάλες περιοχές μέσω σύρων βοηθητικών του τουρκικού στρατού, οργανώσεων που συμμετείχαν στον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2011.

Παρά τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές ήττες που υπέστη δεχόμενο επιθέσεις πανταχόθεν και την απώλεια των εδαφών που κατείχε στη Συρία και στο Ιράκ, το ΙΚ συνεχίζει να διαπράττει φονικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ανάμεσά τους 24 άμαχοι, δολοφονήθηκαν τη 16η Απριλίου στη Συρία, σε δυο επιθέσεις που αποδόθηκαν στην τζιχαντιστική οργάνωση, εναντίον ανθρώπων που μάζευαν τρούφες και κτηνοτρόφων.

Το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη για σειρά πολύνεκρων επιθέσεων στην Ευρώπη όταν είχε φτάσει στην κορύφωση της δύναμής του, όταν το «χαλιφάτο» του εκτεινόταν σε αχανείς εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Μόσχα | Συνάντηση υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This