ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουρκία | Ορισμός ειδικού απεσταλμένου για εξομάλυνση σχέσεων με την Αρμενία
Defence Redefined
Published on 16/12/2021 at 16:45

Η Τουρκία ορίζει ειδικό απεσταλμένο με σκοπό τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αρμενία. Τα δύο κράτη δεν διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις λόγω της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και της στήριξης της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Άγκυρα όρισε σήμερα τον πρώην πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς ως ειδικό απεσταλμένο για να εργαστεί για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας. Ο Κιλίτς διετέλεσε προηγουμένως και ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας στην Ιαπωνία και στον Λίβανο.

Επίσης, Τουρκικές και Αρμενικές αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν αιτήσεις για πτήσεις τσάρτερ μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, διευκρίνισε το υπουργείο. Το υπουργείο Μεταφορών θα αξιολογήσει αυτά τα αιτήματα και νέες πληροφορίες θα υπάρχουν μέσα στις επόμενες ημέρες όσον αφορά τις εταιρίες που θα μπορούν να λειτουργούν, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου. Τα βήματα προς μια εξομάλυνση θα συνεχιστούν, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Εκ νέου πολύνεκρες συγκρούσεις στον Καύκασο

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This