Τουρκία | Νέο τουρκικό εγχώριο πυρομαχικό για προσβολή εχθρικού ραντάρ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/06/2022 at 16:30

Η τουρκική εταιρεία Lentatek, με δραστηριότητα σε πολλούς τομείς, από την ασφάλεια, υγεία, την ενέργεια έως και την άμυνα, παρουσίασε τα νέα περιφερόμενα πυρομαχικά αντί – ραντάρ, με την ονομασία “Kargi”, στο περιθώριο της στρατιωτικής άσκησης EFES-2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση “EFES – 2022” συμμετείχαν περισσότερες από 40 τουρκικές αμυντικές εταιρείες οι οποίες παρακολούθησαν την άσκηση, για να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Η Lentatek ανέπτυξε τα πυρομαχικά Kargi με την υποστήριξη του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας, της Aselsan και της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Τα πυρομαχικά προορίζονται να αντικαταστήσουν τα ισραηλινής κατασκευής πυρομαχικά IAI Harpy που βρίσκονται σε υπηρεσία με τον τουρκικό στρατό.

Αποστολή του Kargi είναι η προσβολή εχθρικών ραντάρ. Το περιφερόμενο πυρομαχικό χρησιμοποιεί ανιχνευτή ραδιοσυχνοτήτων (RF) για να εντοπίσει παθητικά εχθρικά ραντάρ και στη συνέχεια πλοηγείται προς την πηγή της εκπομπής για να την πλήξει.

Διαβάστε επίσης: LAWS συστήματα | Η περίπτωση του πυρομαχικού Mini-Harpy

Τα εξαρτήματα και τα υποσυστήματα του Kargi, συμπεριλαμβανομένου του ανιχνευτή RF, της κεφαλής, του κινητήρα, του σταθμού ελέγχου εδάφους, των συστημάτων πλοήγησης και ελέγχου πτήσης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην Τουρκία.

Τα χαρακτηριστικά του πυρομαχικού δεν δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία μέχρι στιγμής. Το πανομοιότυπο πυρομαχικό Harpy έχει μέγιστη ταχύτητα 185 χιλιόμετρα την ώρα και αυτονομία τα 600 χιλιόμετρα.

Η φάση αξιολόγησης του Kargi αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022, με τη φάση της σειριακής παραγωγής να εκτιμάται ότι θα αρχίσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Τουρκία εργάζεται ασταμάτητα για να αναπτύξει τις στρατιωτικές της ικανότητες, για αποστολές SEAD (καταστολή της εχθρικής αεράμυνας) αλλά τις εγχώριες της δυνατότητες για ανάπτυξη σύγχρονης πολυστρωματικής αεράμυνας. Περισσότερα για αυτά μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα της DEFENCE ReDEFiNED με το Άμυνα και Γεωστρατηγική στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης: Η “ανύπαρκτη” τουρκική Α/Α άμυνα, που πλέον δεν είναι και τόσο ανύπαρκτη – Μέρος Δ (Οι επιλογές)

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This