ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία | Η BMC παρουσίασε αναβαθμισμένο άρμα Leopard με στοιχεία από το Altay – VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/01/2021 at 18:00

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, η τουρκική εταιρεία BMC παρουσίασε μια νέα πρόταση αναβάθμισης ενός Leopard 2 με αρκετά στοιχεία από το εγχώριας κατασκευής άρμα Altay. 

Το άρμα που παρουσιάστηκε στην ουσία συνδυάζει το σκάφος ενός Leopard 2Α4 με τον πύργο ενός Altay, με εμφανή στοιχεία βελτιωμένης θωράκισης και ύπαρξης μεταξύ άλλων και συστήματος ενεργής προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη “επίσημη” παρουσίαση των Γερμανικών LEOPARD 2A4 στην κατεχόμενη Κύπρο – VIDEO

Σύμφωνα με τον διεθνή ειδικό Τύπο, το σύστημα ενεργής προστασίας (APS) θα μπορούσε να είναι το Akkor που παράγεται από την τουρκική εταιρεία Aselsan.

Από τα λοιπά στοιχεία που διακρίνονται στο άρμα της επίδειξης είναι εμφανές ο τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού (RCWS) με βαρύ πολυβόλο και οι 16 εκτοξευτές καπνογόνων (8 σε κάθε πλευρά). Πέραν αυτών εικάζεται ότι στο υπόψη άρμα θα μπορούσαν να υιοθετηθούν εγχώριες λύσεις για σύγχρονα συστήματα σκόπευσης, ελέγχου πυρός και τηλεπικοινωνιών τα οποια προσφέρει η Aselsan στο Altay.

Διαβάστε επίσης: Επιπλέον θωράκιση Τ1 για τα τουρκικά Leopard 2A4 από τον Οκτώβριο – VIDEO

Το πρωτότυπο του κύριου άρματος μάχης (ΜΒΤ) Altay σχεδιάστηκε από την τουρκική εταιρεία OTOKAR. Τον Νοέμβριο του 2018, η Προεδρία των Βιομηχανιών Άμυνας (SSB) υπέγραψε σύμβαση με την BMC για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Altay που θα περιλαμβάνει συνολικά 250 άρματα. Ωστόσο διάφορα προβλήματα που αφορούν κυρίως την εξεύρεση κατάλληλου κινητήρα έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος κατασκευής του.

O οπλισμός του  Altay περιλαμβάνει ένα λειόκανο πυροβόλο 120 χιλ/L55 της Rheinmetall με δυνατότητα εκτόξευσης κατευθυνόμενων πυραύλων. 

Το άρμα είναι εφοδιασμένο επίσης με συζυγές πολυβόλο 7.62 χιλ, και τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού (RCWS) στην οροφή του πύργου  o οποίος φέρει πολυβόλο 7.62 χιλ, βαρύ πολυβόλο των 12.7 χιλ και εκτοξευτή βομβίδων (AGL) 40 χιλ.

Διαθέτει επίσης σύστημα ελέγχου διοίκησης πυρών για εμπλοκή πολλαπλών στόχων με την λειτουργία Hunter-Killer. Η υπόψη λειτουργία επιτρέπει στον αρχηγό του πληρώματος να χρησιμοποιεί ένα ανεξάρτητο πανοραμικό οπτικό με θερμική όραση για αναζήτηση στόχων. Μόλις επιλεγεί ο στόχος, το πυροβόλο περιστρέφεται αυτόματα στον στόχο και ο πυροβολητής ολοκληρώνει τη διαδικασία στόχευσης και εκτόξευσης. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος που μεσολαβεί, ο αρχηγός πληρώματος μπορεί να αναζητά τον επόμενο στόχο στο πεδίο της μάχης αφού χρησιμοποιεί ανεξάρτητο σκοπευτικό από τον πυροβολητή.

To Altay σύμφωνα με την BMC θα μπορεί να αναπτύξει μεταξύ άλλων μέγιστη ταχύτητα 65 χλμ/ώρα (σε δρόμο) με αυτονομία 450 χιλιομέτρων καθώς και την δυνατότητα διάβασης αντιαρματικής τάφρου πλάτους 3 μέτρων.

Διαβάστε επίσης:  Σύστημα αυτοπροστασίας “Trophy” | Το σύστημα που καθιστά πλέον τα Abrams “άτρωτα” – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This