Τουρκία | Επίσκεψη Βρετανού ΥΠΑΜ με το Eurofighter ξανά στο προσκήνιο
Defence Redefined
Published on 28/10/2022 at 11:30

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην έκθεση αμυντικών συστημάτων SAHA, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας ανέφερε ότι η χώρα του θα μπορούσε να προμηθεύσει μαχητικά Eurofighter, αν και αυτό εξαρτάται από την Τουρκία και την Τουρκική Αεροπορία. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε το Eurofighter εξαιρετικό αεροσκάφος και σημείωσε ότι τουρκικά όπλα θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν σε αυτό.

Ακόμα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην Τουρκία για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του μια ποικιλία θεμάτων, λέει η σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. 

Η επίσκεψη του Ουάλας έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από αντίστοιχη του Ακάρ στη Βρετανία και “χτίζει” στα αρκετά χρόνια αυξημένης συνεργασίας μεταξύ Λονδίνου και Άγκυρας σε αμυντικά ζητήματα.

Η Τουρκία φέρεται να εξετάζει το Eurofighter ως εναλλακτική του F-16, αν η προμήθεια του τελευταίου δεν καταστεί εφικτή, λόγω αντιδράσεων στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Έμεινε εκτός αμερικανικής Γερουσίας η τροπολογία Μενέντεζ για τα F-16 – Νέα δήλωση-βόμβα του Μενέντεζ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This