ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουρκία | Αναρτήσεις για θάνατο του Ερντογάν και διώξεις σε χρήστες του Twitter
Defence Redefined
Published on 03/11/2021 at 16:20

Το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Τουρκικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε διώξεις σε βάρος ατόμων που διέσπειραν στο Twitter φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της χώρας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Από το πρωί της Τετάρτης 3/11, άρχισαν να εμφανίζονται στο Twitter δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για θάνατο του Ερντογάν από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η Τουρκική Αστυνομία ανακοίνωσε πως εντόπισε 30 άτομα που χρησιμοποίησαν το #ölmüş (dead) αναφερόμενοι σε αναρτήσεις για τον τούρκο πρόεδρο. Τα συγκεκριμένα άτομα θα διωχθούν για προσβολή και παραποίηση γεγονότων που αφορούν τον πρόεδρο της χώρας.

Επιπλέον, το μεσημέρι ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun, προφανώς για να διαψεύσει τις φήμες, δημοσίευσε στο Twitter σχετικό video που παρουσιάζει τον Ερντογάν να εξέρχεται της λιμουζίνας του στην Κωνσταντινούπολη.

Τα σχετικά δημοσιεύματα έγιναν θέμα στον Τουρκικό και ξένο τύπο καθώς οι φήμες για την υγεία του τούρκου προέδρου όλο και αυξάνονται, ενώ ο ίδιος ανησυχεί αρκετά για την ασφάλεια του, με πρόσφατο παράδειγμα την αιτιολογία που επικαλέστηκε για να μην παραστεί στο συνέδριο για το κλίμα στην Γλασκώβη.

Με πληροφορίες από: Τουρκική Αστυνομία, Twitter

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν | Συνάντηση με Μπάιντεν και Μακρόν στην Ρώμη

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This