Τουρκία | Αμυντική Συμφωνία με τη Σιέρα Λεόνε – Συνεχίζει το άνοιγμα στις Αφρικανικές χώρες
Defence Redefined
Published on 10/08/2022 at 15:38

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο ομόλογος του Υπουργός Άμυνας της Σιέρα Λεόνε, Κέλι Χασάν, υπέγραψαν αμυντική συμφωνία μετά από συνάντηση στο Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. 

Η υπογραφή της συμφωνίας έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, στις 5 Αυγούστου σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΑΜ. Η εν λόγω συμφωνία προνοεί εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας της Τουρκίας και της Σιέρα Λεόνε, ιδιαίτερα στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και της αμυντικής βιομηχανίας. Η πρώτη επίσκεψη του Προέδρου της Σιέρα Λεόνε στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκε το 2017 στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με τις Αφρικανικές χώρες.

Η Τουρκία έχει ήδη αναπτύξει ένα ευρύ πλέγμα αμυντικών σχέσεων με Αφρικανικές χώρες, με τις οποίες συνεργάζεται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, της στρατιωτικής εκπαίδευσης και των εξοπλισμών. Σε κάποιες από αυτές μάλιστα, όπως στην περίπτωση της Σομαλίας, επενδύει πέρα από την στρατιωτική εκπαίδευση και στον τομέα των υποδομών, τις οποίες έχουν ανάγκη αυτές οι χώρες, ευελπιστώντας έτσι σε πολιτικά και άλλα οφέλη. Επιπλέον, άλλες Αφρικανικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Νιγηρία, αποτελούν αγοραστές για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, η οποία αντλεί με αυτό τον τρόπο και οικονομικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης: Η Νιγηρία υπέγραψε με την Τουρκική Dearsan συμφωνία για προμήθεια 2 πολεμικών πλοίων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This