Τουρκία | Αμυντική Συμφωνία με την Ουγγαρία – Συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Defence Redefined
Published on 24/10/2022 at 19:02

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar και ο Υπουργό Άμυνας της Ουγγαρίας Kristóf Szalay-Bobrovniczky υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο για αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ούγγρος ΥΠΑΜ πήγε στην Άγκυρα ως επίσημος προσκεκλημένος, με στρατιωτική τελετή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μετά τη συζήτηση, υπογράφηκε η στρατιωτική συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Ήδη από τον Αύγουστο, ο Ούγγρος Υπουργός Βιομηχανίας László Palkovics εξέφρασε την επιθυμία για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας της χώρας του με την Τουρκία, ιδιαίτερα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η Ουγγαρία προτίθεται να επεκτείνει την εγχώρια παραγωγή στρατιωτικού υλικού με τη συνεργασία εξωτερικών φορέων. Ανάμεσα στα έργα που αναφέρθηκε είναι η παραγωγή οχημάτων μάχης, μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και άλλων προϊόντων όπως ηλιακούς συλλέκτες.

Πριν την συνάντηση των δύο ΥΠΑΜ, προηγήθηκε συνάντηση του Ούγγρου ΥΠΑΜ με την πρέσβειρα της Τουρκίας στη χώρα, όπου συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης: MSPO | Στρατιωτική έκθεση στην Πολωνία – Η Τουρκία ως “Lead Nation”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This