ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 11 μαχητές του Ισλαμικού κινήματος του Τουρκιστάν νεκροί μετά από επίθεση του Συριακού Στρατού – VIDEO
Defence Redefined
Published on 05/02/2021 at 16:16

Σημερινή, επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 μαχητών του Ισλαμικού κινήματος του Τουρκιστάν (Turkistan Islamic Party) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και τραυματίστηκαν οκτώ (8) άλλοι στη βορειοδυτική περιοχή της Επαρχίας Ιντλίμπ στην Συρία.

Τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού, χτύπησαν λεωφορείο που μετέφερε τους μαχητές με αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο (ATGM), την ώρα που περνούσε κοντά στην πόλη Khirbat al-Naqus στις πεδιάδες του al-Ghab στη βορειοδυτική Χαμά.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης μοιράστηκαν πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τις σωρούς των σκοτωμένων μαχητών που διασκορπίστηκαν γύρω από το λεωφορείο μετά την επίθεση.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Επεκτατική Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις απαιτούν προσεκτικές κινήσεις Αθήνας-Λευκωσίας – VIDEO

Αυτή ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση με στόχο το TIP (Turkistan Islamic Party) από τις αρχές του έτους. Η ομάδα δραστηριοποιείται κυρίως στη βόρεια Λατάκια, στη βορειοδυτική Χαμά και στη βορειοδυτική Ιντλίμπ.

Ο SAA και οι σύμμαχοί του ξεκίνησαν νέες επιχειρήσεις κατά των φατριών της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ αυτήν την εβδομάδα. Στις 2 Φεβρουαρίου, τα πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν ένα αρχηγείο του Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) στην Ιντλίμπ. Στις 3 Φεβρουαρίου, ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν ένα στρατόπεδο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ajnad al-Kavkaz.

Οι θυγατρικές της  Αλ Κάιντα παραβιάζουν την εκεχειρία στην Ιντλίμπ, η οποία μεσολάβησε από τη Ρωσία και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου του 2020.

Οι απαντήσεις από τον Συριακό Στρατό σε αυτές τις παραβιάσεις γίνονται όλο και πιο σκληρές. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια για την παρουσία της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ. Προσοχή σκληρές εικόνες.  

Διαβάστε επίσης: To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απορρίπτει τουρκικούς ισχυρισμούς για αμερικανική ευθύνη στο πραξικόπημα του 2016

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This