ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τιμή στους πεσόντες της μάχης του Ελ Αλαμέιν από τον Ελληνισμό της Αιγύπτου
Defence Redefined
Published on 24/10/2021 at 15:00

Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έκλινε ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς της ηρωικής μάχης του Ελ Αλαμέιν, κατά την 79η επέτειο του γεγονότος το οποίο αποτέλεσε την αρχή του τέλους του άξονα και του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων της αιγυπτιακής πόλης, που χρόνο με το χρόνο μετατρέπεται σε μία τουριστική μεγαλούπολη, όλη η παροικία της Χώρας του Νείλου και οι διπλωματικές και προξενικές αρχές έδωσαν το δυναμικό παρών, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως εψάλλη στο συγκινητικό τρισάγιο που τέλεσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος.

Παρούσα και η Αίγυπτος που κατέθεσε στέφανο μαζί με όλους τους εκπροσώπους του Ελληνισμού από κοινού με την Κύπρο, της οποίας πολίτες έπαιξαν και κείνοι καθοριστικό ρόλο στη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τον πρέσβη κ. Όμηρο Μαυρομάτη να εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Συγκινητικός και ο λόγος του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Νίκου Γαριλίδη, που έχει ζήσει ως Αιγυπτιώτης από πολύ μικρός αυτές τις εκδηλώσεις στο Ελ Αλαμέιν, με τον ελληνικό και τον αιγυπτιακό ύμνοι να διαπερνά τους ήχους του παραθαλάσσιου δρόμου και να δείχνει την κοινή πορεία που έχουν επιλέξει πλέον τα κράτη, που τότε ήταν αντίπαλοι και σήμερα είναι σύμμαχοι.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρέσβης έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στις τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας , Κύπρου και Αιγύπτου για την ασφάλε

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κοινές δηλώσεις Τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην Αθήνα – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This