Τετραμερής Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας
Defence Redefined
Published on 17/11/2022 at 16:57

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, συναντήθηκαν οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας. 

Στην Τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, Κύπρου κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, Γαλλίας κ. Σεμπαστιάν Λεκορνύ (Sebastien Lécornu), και Ιταλίας κ. Γκουίντο Κροσέτο (Guido Crosetto) όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της προσφάτως διεξαχθείσας ετήσιας τετραμερούς αεροναυτικής άσκησης «EUNOMIA 3-22», και όπως αναφέρει το ΥΠΕΘΑ, συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης της Τετραμερούς λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση των απειλών και προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και σεβασμoύ του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δηλώσεις του, ανέφερε πως γίνονται εργασίες από κοινού για την προώθηση, εντός της ΕΕ, ζητημάτων που αφορούν θέματα ασφάλειας της Μεσογείου και ανάδειξης της σημασίας τους. Ανέφερε επίσης πως συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσής της συνεργασίας ενώ τόνισε την ετοιμότητά της ΚΔ για παροχή διευκολύνσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερη παρουσία στην περιοχή.

Το τετραμερές σχήμα εδραιώνει την ναυτική παρουσία των χωρών αυτών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ αναμένεται να δούμε αν μελλοντικά θα ενισχυθεί με επιμέρους διμερής συμφωνίες.

Διαβάστε επίσης: EUNOMIA-3/2022 | Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας ανατολικά της Λεμεσού – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This