Τελετή Διαβεβαίωσης των Νέων Σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές – «Εθνική υπερηφάνεια η τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιωτικού»
Defence Redefined
Published on 06/09/2022 at 15:26

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Στρατόπεδο «Η. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ», η τελετή διαβεβαίωσης των μαθητών που θα φοιτήσουν στα Ανώτερα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Αξιωματικών και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών στην Ελλάδα, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του  Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέα Λουκά, του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Λουκά Χατζήμιχαηλ, αντιπροσωπειών στελεχών καθώς και συγγενών και φίλων των μαθητών. 

Το ΓΕΕΦ αναφέρει πως η συγκεκριμένη τελετή καθιερώνει την απαρχή της πορείας των μελλοντικών στελεχών της Εθνικής Φρουράς και η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, τους εύχεται καλή αρχή στο καινούργιο τους ξεκίνημα.

Ο Υπουργός Άμυνας, στην ομιλία του τόνισε πως με τη διαβεβαίωση τα μελλοντικά στελέχη εισέρχονται και επίσημα στη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια, αυτή που έχει ταχθεί υπέρ της προάσπισης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Τόνισε πως έχουν επιλέξει πραγματικά δύσκολες σπουδές σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που θα τους προετοιμάσει για τη μετέπειτα στρατιωτική τους ζωή. Θα κληθούν, συμπλήρωσε, πολλές φορές να υπερβούν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στην εκπαίδευση. Κάλεσε τους μελλοντικούς σπουδαστές να μην απογοητεύονται, να προχωρούν μπροστά με πίστη στις δυνάμεις τους όπως έχουν πράξει μέχρι τώρα και η επιτυχία θα είναι δεδομένη.

Ο Υπουργός Άμυνας, κάλεσε τους νέους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, να σκέφτονται πάντα την εθνική υπερηφάνεια, όταν στο τέλος της διαδρομής θα κληθούν να φορέσουν την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιωτικού.

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Τελετές Ορκωμοσίας νέων Υπαξιωματικών Τάξης 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This