ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τελετή Απονομής Ξιφών σε νέους αξιωματικούς που προήλθαν από τις τάξεις των υπαξιωματικών
Defence Redefined
Published on 07/02/2022 at 18:34

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής ξιφών σε νέους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, που προήλθαν από τις τάξεις των υπαξιωματικών. 

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε πως αναγνωρίζοντας την προσφορά στην υπηρεσία και την προσήλωσή σας στο καθήκον, απονέμεται το ξίφος του αξιωματικού, το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και αποτελεί διαχρονικά σύμβολο τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας.

Τονίζοντας πως πρέπει να φανούν αντάξιοι των ευθυνών που συνεπάγονται, συμπλήρωσε με την αρχαία ρήση του Μένανδρου ότι, «Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος». 

Αναφερόμενος στην Τουρκική επιθετικότητα, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε πως η Εθνική Φρουρά απαιτείται να παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της, για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνδράμοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού.

Το Υπουργείο συμπλήρωσε, προχωρεί με την υλοποίηση προγραμμάτων για σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων στη συλλογή πληροφοριών, επίγνωση της κατάστασης και αντιμετώπιση συγκεκριμένων απειλών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αεράμυνας, καλύπτοντας τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις. 

Διαβάστε επίσης: Τελευταίες προαγωγές Αξιωματικών για το 2021 – Αναλυτικά οι θέσεις και οι βαθμοί

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This